• Facebook
 • Instagram

Klinik

Hösten 2010 lanserade vi vår nya avdelning för våra medicinska hudvårds- behandlingar. På Form Hud & Klinik har vi samlat högteknologi och kunskap som levererar i var behandling. Med omsorg har vi valt väl beprövade och dokumenterade utrustningar och produkter vi erbjuder. Behandlingarna är för dig som har en mer krävande hud som behöver mer inriktad hudvård för kvalitetsförbättring.

I dessa behandlingar arbetar vi enbart med medicinska hudvårdsprodukter, alternativa teknologier och apparatur för resultatinriktade hudvårdsbehandlingar. Ett koncept med kraftfullare alternativ till de ordinarie hudvårdsrutinerna med produkter och behandlingar som vi erbjuder på Form SPA.

Kemisk Peeling

Ordet ”Peel” betyder att skala, flaga eller fjälla av. Behandlingen, som har lång tradition, syftar till att dels ge en omedelbar   ”skada” på huden med syfte att ge hudslipande effekt som jämnar ut hudens struktur och ger lyster samtidigt som en serie kedjereaktioner startar som i sin tur förbättrar/föryngrar huden genom olika vävnads-stimulerande processer.

HISTORIK

Kemiska Peels, som trots sitt ”kemiska namn” ofta har sitt ursprung ur den biologiska världen, har lång historik De beskrivs redan för 3500 år sedan då Cleopatra badade i åsnemjölk och har på senaste tiden ökat i popularitet då de levererar ”Maximala resultat på minimal tid”. Peelsen har sitt ursprung bl a ur Mjölk (Mjölksyra), Socker (Glycolsyra AHA), Vinäger (Pyrodruvsyra) etc och var Peel har specifika egenskaper att förbättra hudens kvalitet och föryngra hudens struktur.

Enerpeel® är unikt i sitt slag genom den unika teknologi som ligger bakom. Peelsen är klassificerade som Medicintekniska produkter (CE-märkta såsom ”medical devices”). Genom att kombinera Enerpeel® klinikbehandlingar med Synchroline® Medicinsk hudvård, får du behandlingar och resultat långt mer effektfulla än traditionella kosmetiska behandlingar eller AHA-behandlingar. Enerpeel® är överlägset mer effektivt än många andra produkter på marknaden. Flera andra märken som hävdar att de kan konkurrera är dock endast klassificerade som kosmetika och därför oftast antingen overksamma i jämförelse med Enerpeel® och/eller olagliga att marknadsföra såsom effektiva.

Vad kan Enerpeel® åstadkomma?

Enerpeel® behandlingen gör det möjligt att effektivt förbättra en rad synliga och djupare problem i huden så som tex:

 • Hudens textur och lyster
 • Rynkor och fina linjer
 • Ojämnheter och defekter i pigmentet
 • Fet hy
 • Acne  – både inflammatorisk typ, komedontyp (pormaskar) och blandtyper
 • Rosacea - både inflammatorisk typ och känslig hy
 • Solskada såsom exempelvis solfräknar (lentigo) och åldersfläckar (aktinisk keratos i mild-måttlig form)
 • Torr hud genom ökad vattenbindande förmåga (Hyaluronsyra mm)
 • Åstadkomma stimulering av Collagen för ökad fasthet och hudföryngring

Olika Peels jobbar på olika sätt i huden och det är oftast möjligt att hitta en Peel eller Peeling-kombination till vart hudproblem. På så sätt skräddarsys behandlingarna för olika individuella förutsättningar och där man tar hänsyn till hudens kvalitet vid behandlingstillfället. Behandlingarna görs antingen som enskilda behandlingar eller upprepas såsom en kur för bättre effekt och mer korrigerande syfte. Den positiva effekten som Enerpeel® ger, ökar under flera månader efter behandlingstillfället och skapar en varaktig, positiv föryngrande utveckling av huden.

Enerpeel® är kraftfulla behandlingar. Följ alltid instruktioner från behandlaren. För- och efterbehandling med Synchroline Medicinsk Hudvård ger mindre risk, bättre läkning och bättre/ökad effekt av behandlingen. Använd alltid solskydd (Spf 50) under Enerpeel® behandlingen och 30 dagar efter avslutad kur.

Vilka Peels erbjuder Enerpeel® och vad är främsta indikationen?

 • Enerpeel PA - Mot tilltäpptheter
 • Enerpeel SA - Acne, Mot fet hud
 • Enerpeel GA - Åldrad hud, Torr hud, Allmän uppfräschning
 • Enerpeel MA - Rosacea, Känslig hy
 • Enerpeel JR - Ojämn pigmentering, Solskador, Åldrad hud
 • Enerpeel TCA 25 - Åldrad hud, Ojämn pigmentering, Rynkor/Linjer
 • Enerpeel Neck - Åldrad hud hals
 • Enerpeel Hands - Åldrad hud händer, Ojämn pigmentering
 • Enerpeel EL - Åldrad hud runt ögon och mun

Enerpeel från 795 kr

TCA  3500 kr

De som handhar Enerpeel® har genomgått utbildning under handhavandeledning av referensläkaren Dr. Per-Håkan Olausson.

Enerpeel® Medical Device

DERMAROLLER® THERAPY Microneedling/ Collagen Induction Therapy (CIT)

Dermaroller® är ett genombrott som medicinsk produkt (CE-märkt Medical Device klass 2). Trots sitt enkla koncept är resultaten anmärkningsvärda och dramatiska. Användningsområdet är brett och med få eller inga sido-effekter eller kontraindikationer.Dermaroller® består av en serie produkter både för korrigerande medicinskt klinikbruk och för kosmetiskt hemvårdsbruk för preparatstimulering.

Pris 3000 kr per behandling

TEKNOLOGIN

Mekanismen består av piercing av vävnaden med hjälp av extremt tunna nålar (endast 0,2 mm) av rostfritt stål. När dessa penetrerar vävnaden skapas tusentals microkanaler som stimuleras vävnaden till reparation samtidigt som naturliga tillväxtfaktorer frigörs som ger ökad tillväxt av fasthetsfibrer (Collagen). Även upptaget av substanser ökar mångfaldigt.

SÄKERHET &  HANDHAVADE

Alla behandlingar görs med sterila engångsverktyg för att garantera din och behandlingens säkerhet och för maximal effekt av var behandling med vassa instrument. Klinikverktyget är en medicinsk anordning och får endast handhas av aukt. eller legitimerad personal efter genomgången certifiering för korrekt handhavande.

BEHANDLINGSINDIKATIONER

Dermaroller® skapar en reparations och tillväxtstimulering som gör behandlingen lämplig på en rad indikationer:

• Rynkreducering (Collagen dermal stimulering)

• Solskadad hud

• Skin Tightening (Vävnadsuppstramning/Fasthet)

• Ärrbehandling (Acne, operation eller skador)

• Graviditetsbristningar

KLINIKBEHANDLING

Klinikbehandlingen görs i kur om initialt ca 3 behandlingar som upprepas med 3-6 veckors intervall generellt. (En tätare behandling ger ingen ökad Collagen stimulering utan endast preparatstimulering som du som kund istället gör hemma 2-3 ggr/vecka). Var behandling tar ca 30-45 minuter. Först rengörs huden noga. Vid djupare behandling appliceras lokalbedövningskräm eller -gel. Detta gör behandlingsupplevelsen mer behaglig även om behandlingen inte är direkt smärtsam. Din certifierade handhavare väljer nållängd efter behandlingsindikation och börjar behandlingen genom att det sterila Dermaroller® verktyget rullas över huden, utan tryck, i ett visst mönster tills hela huden är jämnt behandlad. Efter behandlingen appliceras ett för indikationen anpassat serum och/eller mask anpassat för hudtypen och Terproline barriärskydd (rekommenderas även mellan behandlingarna som Dag-/Nattkräm). Det är även mycket viktigt att använda solskydd efter behandlingen för att undvika oönskad sidoeffekt med pigmentering.

Direkt efter syns oftast en rodnad som sitter i upp till 1 dygn. Vid tunnare hud eller vid mycket kärl kan huden blöda lätt vilket upphör i princip omedelbart efter avslutad rollning. Dagen efter behandling är huden lite stram och efter ytterligare någon dag kan huden i vissa fall fjälla lätt. Första dygnet ska make-up undvikas.

FÖRSTÄRKT PREPARATSTIMULERING

Mellan behandlingarna stimulerar du som kund/patienten genom att kombinera Hemvårdsvertyget och tillhörande produkter för maximerad preparatstimulering vilket ökar den totala effekten. Avvakta dock med preparatstimuleringen i 2-3 dagar efter klinikbehandlingen. Preparatstimuleringen gör du 2-3 gånger i veckan mellan klinikbehandlingarna och kan med fördel fortsättas med efter avslutad klinikkur. Hemvårdsverktyget rengörs med tillhörande desinfektionsmedel mellan var användning och verktyget är hållbart i ca 1 år från första användandet.

Presentkort

Gör någon glad - ge bort ett presentkort!

Boka online

Boka tid hos oss direkt online.

SPA-meny

Sugen på en behandling? Titta i vår behandlingsmeny!

Olaplex
Dermalogica