• Facebook
  • Instagram

Tatueringsborttagning Halmstad

Tatueringsborttagning med yag-laser

Vi kan hjälpa dig med att bleka bort en tatuering som du ångrar eller vill göra om. Vi använder oss utav den senaste och hittills mest effektiva tekniken för att bleka/avlägsna tatueringar. Metoden är säker och internationellt beprövad.

Hur går behandlingen till?
Man håller proben/lasern som en penna mot huden. Ljuset kommer i kraftiga pulser och man flyttar laserhandstycket längs din tatuering. Det känns ungefär som någon spänner en gummisnodd mot huden. Beroende på vilken lasertyp som används är ljuspulserna i olika färg. 

Nedan är en del faktorer som spelar in när man tar bort tatueringar.
-Färgerna på tatueringen.
Idag kan en tatuering finnas i nästan alla tänkbara färger. Vad man inte alltid tänker på är det finns många olika färgfabrikat en röd nyans hos den ena tatueraren behöver inte ha samma egenskaper som hos nästa och så vidare. Tilläggas kan att de mörka färgerna som svart, blått är aningen lättare att ta bort än ljusa, som till exempel rött, grönt och gult. Lager på lager tatueringar gör att processen tar längre tid.

-Vilken teknik som använts när man gjorde tatueringen.
Du får självklart snabbare och bättre resultat om tatueringen inte sitter så djupt. En del har hemgjorda tatueringar med olika djup i samma tatuering. Om det är lätt eller svårt att ta bort är svårt att svara på och bedöms från fall till fall.

-Olika reaktioner för olika individer
Det går inte att förutse hur en patient reagerar och vilket resultat man får. I sällsynta fall kan det bli allergiska reaktioner då vi inte varit med om detta ännu. En del patienter tycker kanske att det gör väldigt ont, medan andra inte tycker att det är något att prata om. Rekommenderar att köpa Emla (bedövningssalva) på Apoteket som läggs 1 H innan bokad tid. Rekommenderar att lägga gladpack istället för plåsterna som följer med salvan.

-Hur länge man haft tatueringen.
En 20 år gammal tatuering har blekts en del och är då lättare att avlägsna. Färgpigmenten har kanske, exempelvis,  rört sig lite uppåt mot hudytan.

Gör det ont?
En del tycker att gör ont, andra känner av det men tycker ändå att det är acceptabelt.

Risker med behandlingen?
Ett fåtal kan få allergiska reaktioner då detta inte har hänt hos oss ännu. Detta på grund av att färgpigment frigörs i kroppen och en del reagerar på det. Man ska akta sig för att behandla för stora områden, läkningen kan då ta för mycket av kroppens resurser i anspråk. Men då vi har gjort detta och inte har varit några problem. Viktigt att vi börjar lite försiktigare och delar upp stora tatueringar på 14 dagar.

Vad händer efter behandlingen?
Nästan direkt uppstår hudrodnad. En del får sårläkning under första veckan med en liten skorpbildning över tatueringen. Det är absolut förbjudet att pilla på den – dels för infektionsrisk, men också för ökad risk för ärrbildning. I en del fall blir det inte sårbildning men det behöver inte betyda att behandlingen är sämre för den sakens skull.

Hur många behandlingar behövs?
Det är olika men det kan behövas mellan fyra till tolv för att se slutresultatet. Det kan även krävas fler behandlingar men det är ovanligt. Det är alltså en ganska lång process, med ca 8 veckor mellan varje behandling. Den främsta anledningen till detta är att kroppen behöver tid att transportera bort det pigment som förstörts vid varje behandling. Denna tidsintervall kan inte påskyndas. Hur fort det går bort har med djuphet, färg och hur motivet ser ut.

Vad kan jag vänta mig för resultat?
Många tatueringar försvinner helt, andra tatueringar kan däremot efterlämna antingen en svag skugga eller rester efter pigmentet (gäller vissa färgpigment). Allmänt så är det lättast med svarta och mörka pigment.

Ingen kan garantera att hela tatueringen totalt försvinner. I allmänhet får man dock en mycket god avblekning. Resultatet av en behandling kan variera från person till person och på olika ställen på kroppen

Att tänka på
Du ska inte vara solbränd på det område som skall behandlas. Vi utför inte behandlingen om du är gravid eller ammar.

Priser per behandling
Från 900kr

Exakt prisuppgift ges genom att boka in en gratis konsultation. Då går vi igenom exakt vilka önskemål och behov du har och hur vi kan hjälpa dig.

Dermalogica
Olaplex